logo Magnesia

Missä on Magnesian lähde?

Missä on Magnesian lähde?

Historia

Grünin hapahko vesi – Magnesian isosisko

Tämän päivän Magnesian historiallinen esikuva on harvinainen Grünin hapahko vesi, jota arvostettiin sen suotuisten vaikutusten takia jo 1800-luvulla.

  • 1893: Grünin hapahkon veden keräämisen dokumentointia.
  • 1899: Lähteen omistaja, Engelbert Zuleger, lähettää hapahkoa vettä joka puolelle maailmaa.
  • 1902: Asiantuntijalääkärit puolustavat hapahkon veden suotuisia vaikutuksia ensimmäistä kertaa.
  • 1928: Herra Löser vaimoineen aloittaa suurimman villityksen Grünin hapahkon veden parissa ja modernisoi pullotustehtaan.
  • 1928: Legendaarinen Almbrünnlin majatalo perustetaan. Sen erikoisuus on loistava kahvi, joka luultavasti valmistettiin hapahkoon veteen.
  • 1939: Toinen maailmansota alkaa. Joidenkin lähteiden mukaan lähde joutuu saksalaisten käsiin.
  • 1990: Kommunistihallinnon sortumisen myötä porataan uusi kaivo länsiböömiläisten lähteiden valtionyrityksen suojeluksessa.
  • Nykypäivä: Vettä kerää ja toimittaa ainutlaatuisesta Magnesia-nimisestä lähteestä Karlovarské minerální vody -osakeyhtiö. Se on korvaamaton magnesiumin lähde jokapäiväiseen magnesiumvarastojen täydennykseen.

Slavkovin metsä

Tervetuloa Euroopan
magnesiumin sydämeen!

Se on ainut paikka Euroopassa, josta saadaan luonnollista magnesiumia jokapäiväiseksi täydennykseksi, kiitos sen harvinaisten mineraalilähteiden.

Slavkovin metsän erikoislaatuinen luonto

Matkallaan luonnon syvyyksistä Magnesian pitää löytää tie serpentiniitin – magnesiumpitoisen kivilajin lävitse. Magnesiumia päätyy veteen hiilidioksidin avulla. Se muistuttaa menneestä vulkaanisesta aktiivisuudesta.

Serpentiniitin ja hiilidioksidin yhdistelmä on niin harvinainen, että sitä löytyy Euroopassa vain muutaman neliömetrin alueelta Slavkovin metsästä.


Slavkovin metsä on suojeltu maisema-alue, joka ympäröi Magnesian lähdettä yli 606 neliömetrin alueella.

Paikallinen luonto on pysynyt koskemattomana ja suojassa ihmiseltä yli 40 vuotta.

Mineraalivesien runsaus ja monimuotoisuus tekee siitä yhden Euroopan arvokkaimmista luonnontilaisista alueista.

Yhteensä 160 lähteestä nousee maan uumenista pinnalle kuutta erityyppistä vettä.

Yhden paikallisen erikoisuuden muodostavat niin kutsutut mofetit, hiilidioksidin purkautumisaukot.

Kotoperäiset kasvitkin näyttävät paikallisen luonnon ainutlaatuisuuden – näitä lajeja ei löydy mistään muualta maailmasta.

Kaikkein arvokkain alue, varsinainen kasvitieteilijöiden paratiisi, on Mnichovin serpentiniittialue.

Slavkovin metsästä löytyy 21 eurooppalaisittain merkityksellistä NATURA 2000 aluetta.

Lähteiden lisäksi sieltä löytyy turvesoita, kuten myös kosteikkoja ja niittyjä matalilta nummilta.

Miten luonto loi Magnesian?

Slavkovin metsän suojeltu maisema-alue

on länsiböömiläinen koskemattoman luonnon saareke ja suojelee paikallisia lähteitä parhaalla mahdollisella tavalla.

Slavkovin metsän keskiosien infiltraatioalueelta tuleva vesi läpäisee useita kivikerroksia, jotka toimivat luonnollisena suodattimena.Vettä suojataan kaikilta nyky-yhteiskunnan vaikutuksilta.

Veden kohdatessa magmaattista alkuperää olevaa hiilidioksidia – CO2 nousee pinnalle halkeamien ja siirroslinjojen kautta. Se kohtaa vettä ja liukenee siihen, mikä taas auttaa muiden mineraalien liukenemista. Hiilidioksidi tekee Magnesiasta luonnollisen hienostuvasti poreilevaa.

Maan syvyyksissä hiilihapotettu vesi rikastuu kiviympäristön luonnollisilla mineraaleilla.  Magnesia saa ainutlaatuisen magnesiumsisältönsä serpentiniitti-nimisestä kivestä.

Sadan metrin syvyydestä

Magnesia-kivennäisvettä nostetaan suoraan sen luonnollisesta koskemattomasta lähteestä sadan metrin syvyydestä.

Magnesia, ainutlaatuinen koko Euroopassa

BrandMgNaTotal dissolved solids
Magnesia 170,00 6,17 788,00
Hépar 110,00 14,00 2580,00
Quézac 95,00 225,00 1656,00
Badoit 85,00 165,00 1200,00
Contrex 75,00 9,00 2078,00
San Pelegrino 56,00 44,00 1109,00

Source: www.mineralwaters.org.

Magnesia-kivennäisveden ainutlaatuisuus perustuu sen korkeaan magnesiumpitoisuuteen ja alhaiseen natriumpitoisuuteen muiden mineraalien pitoisuuksien ollessa keskivertoja. Mitä se tarkoittaa? Täydennät magnesiumvarastojasi (Mg) rasittamatta kehoasi muilla aineilla, kuten natriumilla (suolalla).

Litrassa Magnesia-kivennäisvettä on 170 mg magnesiumia. Juomalla 1,5 litran pullon saat 68% päivittäisestä magnesiumsuosituksesta.

Magnesia on ihanteellinen ja luonnollinen magnesiumin lähde kehollesi.

Asiantuntijoiden suosittelema
terveydesi puolesta

Magnesia-kivennäisveden positiiviset terveysvaikutukset on vahvistettu useissa maineikkaiden Eurooppalaisten tiedeyhteisöjen tekemissä tutkimuksissa.

“Magnesium on neljänneksi yleisin hivenaine ihmiskehossa ja toiseksi yleisin solujen sisäinen hivenaine. Magnesium on elintärkeää ihmiskehon yli 300 elinprosessille ja aineenvaihduntareaktiolle. Vähäisen magnesiumin saannin ja nykyisen elämäntyylin takia ihmiset kärsivät usein magnesiumin puutteesta. Magnesium on tärkeää lihasten normaalille toiminnalle, etenkin sydänlihaksen, kuten myös hermoston toiminnalle ja kehon energiaa tuottaville reaktioille.” Prof. MUDr. Zdeněk Zadák CSc., Tutkimus- ja tuotekehityskeskus, Prahan Charlesin yliopisto

“Magnesium on soluille elintärkeää, eikä sitä voida korvata millään muulla hivenaineella. Se on energiantuotannon kannalta välttämätöntä (se on tärkeää lihaksille muun muassa monenlaisen urheilun aikana) ja se liittyy yleisesti kehon proteiiniaineenvaihduntaan (lihasten muodostumiseen, entsyymeihin ja kehon useimpiin eläviin kudoksiin), se tukee myös hermoston toimintaa, esim. oppiessa jne. Sen lisäksi magnesium parantaa hedelmällisyyttä ja vähentää keskenmenon riskiä.” Prof. Tri. Sándor A. Kiss, Szegedin yliopisto, Budapest

Tsekin lääketieteellinen kilta suosittelee Magnesia-kivennäisvettä tieteellisen neuvostonsa julkaisemien asiantuntijamielipiteiden perusteella.